Консултации

212.jpg

Ако сте тревожен, ако се чувствате изолиран, ако имате проблем и не виждате изход, ако търсите промяна и по-добро качество на живот – обадете ни се. Центърът предлага професионална помощ на всички, които търсят промяна, по-ефективно самопознание, отговорност и авторство над собствения живот, умения за решаване на проблемите и премахване на стреса. Всеки, който иска да сътрудничи на Центъра или да получи специализирана консултация, нека да пише на angeligdb от abv.bg или GSM 0878269488 (без допълнителни импулси).

vinci23.jpg

ПСИХОЛОГИЧЕСКИ КОНСУЛТАЦИИ, ПСИХОТРЕНИНГ И ПСИХОАНАЛИЗА

2 мнения за “Консултации

 1. Здравейте,
  не съм сигурна че ми трябва точно психологически съвет, но реших да ви попитам нещо.
  Занимавам се със личностното си развитие от няколко години.Промених се много и станах за някой хора даже „водач“ аз предпочитам съветник,помощник.Уча философия в СУ и съм учила и в Марков колеж ако нещо ви говори.
  От скоро съм в екзистенциална дупка и вечните въпроси отново напират в мен. Помислих си даже дали да не пробвам регресия. Това което ме кара да ви пиша сега е един мой списък. Написах си какво не харесвам в себе си с идеята върху какво да работя за напред.Когато прегледах списъка от 9 неща ми направи впечатление че 6 от тях са почти еднакви ,както и другите 3.Шесте са – държа да съм права,налагам се,възгордявам се когато някой има нужда от мен,често намирам грешки и кусури в другите,понякога съм агресивна,останалите 3 са липсва ми постоянство,не обръщам достатъчно внимание на здравето и външния си вид,бездействам. Това което си мисля е че това е някакъв комплекс и се обръщам към вас ако можете да ми кажете какъв е той имайки в предвид това което съм написала като негативни качества.Ясно ми е че това не е достатъчно ,но ще се радвам ако ми отговорите с нещо конкретно и оставите на мен да преценя дали е така.Изчетох доста неща за комплексите и намирам части от себе си в някой от тях,но не и в един или два.Ако желаете ми препоръчайте и литература за справяне със проблема, но на консултации не мога да ходя,тъй като съм финансово и времево затруднена(по майчинство съм) Много ще съм благодарна да ми дадете насока за да продължа развитието си без да губя време.Благодаря ви предварително.

  • Здравейте Стела, като човек занимаващ се с консултации внимателно прочетох писмото ви и смятам, че бих могла да ви дам няколко прости съвета. Да се занимаваш с личностното си развитие далеч не е толкова проста задача колкото хората си мислят. Изисква се време, добър само контрол и много работа, за да можете не само да се ограмотявате, но и да прилагате наученото от вас.

   Това че, сте направили списък на това какво не харесвате в себе си е добре, но смятам че се нуждаете и от такъв които да казва какво харесвате в себе си. Тези два списъка ще ви помогнат да не се съдите прекалено строго, защото всички ние сме хора и никои не е идеален.
   Опитайте се да приемете каква сте, преди да започнете работа с недостатъците. Така ще помогнете на себе си без да изпитвате вина или да имате определени очаквания.

   Комплексите са част от нас при някои са повече, при други по малко. За да се възползваш максимално от тях ги превърни в свои плюс. Не казвам, че ще е лесно, но зависи само от теб и желанието ти за промяна. Крачката вече е направена просто не спирай.

   Да си права винаги е доста натоварващо. Трябва да внимаваш, тази ти мисъл да е подкрепена с аргументи за да може да я защитаваш и отстояваш като човек знаещ и можещ, а не като шарлатанин. Само тогава това ще е в твоя полза и ще повиши личната ти самооценка. Прави разделение между това кое е важно за теб и кое не си струва усилията. Понякога трябва да загубиш войната, за да спечелиш битката.

   Кои не би се гордял някои да има нужда от него, още един твои плюс. Голяма отговорност, която не бива да засенчваш с егото си. Опитай се да си реална и да си дадеш сметка докъде и как можеш да си полезна, без да се спускаш сляпо в каквото и да е. Позволи се да се наградиш и да се почустваш силна когато изпълниш това за което са те помолили ти го заслужаваш.

   Не съди хората прекалено строго толкова сме различни приеми, че това е нормално и прави живота ни по шарен. До всеки има пътека, но не винаги е лесно да я намерим. Позволи на себе си и на хората около теб да видят колко различен и красив може да е света. Погледни отстрани и се усмихни на неща които преди са те дразнили.

   Агресията е част от нашата същност онази която не одобряваме и която искаме да отстраним, но няма как. Можем само да се научим да я контролираме и да намираме баланса за да не ни пречи.

   За последните три неща също не съм убедена, че са недостатъци за теб. Ти имаш желанието да се развиваш и търсиш себе си, как можеш да се определиш като непостоянна. Всеки от нас има своите моменти на затишие и после тръгва с нова сила така, че не се притеснявай ако си в такъв момент. Живота е едно предизвикателство пред което няма спиране.

   Здравето и външния вид не бива да пренебрегваш, защото те са един от хубавите стимули показващи на нас и околните, че държим на себе си и това което сме. С това какви сме и как изглеждаме показваме на света кои сме и какво е важно за нас. Майчинството ти позволява да се радваш на нещо което не всеки може да има. То е твоята награда използвай я както подобава и живота ти ще се промени.

   Надявам се да съм ти била полезна. Желая ти много успехи 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s