Дали Путин, най-злият враг на „хомосексуалистите“, сам не е с нетрадиционна сексуална ориентация?!

„… Трябва да се разгледат отношенията на Владимир Путин с извънредно бруталните байкъри и по-специално с клуба „Нощни вълци” и неговия лидер Александър Залдостанов с прозвище Хирурга. В съответните кръгове клуб „Нощни вълци” често се смята за гнездо и разсадник на нетрадиционна сексуална ориентация.

Моят приятел А.А., един от влиятелните представители на московското гей-общество, е убеден, че Путин е хомосексуалист, пък макар и латентен. (Както ги наричат – closet gay). Отстрани е интересно да се наблюдават класическите примери и образци на поведение на closet gay – например трогателната платонична дружба на В.В.П. със знаменития кинорежисьор Александър Сокуров. Филмите на Сокуров често получават държавна подкрепа благодарение на личната намеса на Путин. Но нещата не свършват дотук. Според разпространения сред кинодейците слух стопанинът на Кремъл лобирал много активно, за да осигури на филма на Сокуров „Фауст” получаването на Главната награда „Златен лъв” на Венецианския кинофестивал през 2011 г.

Спомням си друга такава история. Време на действието: май 1999 г., известният с гей репутацията си Сергей Степашин току-що е назначен за премиер на Русия на мястото на Евгений Примаков. И мнозина вече го виждат като вероятен приемник на Борис Елцин. Място на действието: офисът на един от най-влиятелните (в онзи момент) руски олигарх. Действащи лица: олигархът и аз и никой друг.

Олигархът ме пита:

– Как мислиш, ако все пак сложим в Кремъл наш човек, как бихме могли да го контролираме?

– Никак – отговарям аз. – Властта и пълномощията на президента на Русия са толкова големи (в това число – и в народната представа за него), че издигнатият от вас приемник във всеки момент може да се откаже от своите задължения, „да скъса кондицията”, както някога императрица Анна Ивановна. (Императрицата скъсва публично кондициите – поети задължения пред дворяните при встъпването на престола, ограничаващи властта й. – Бел. пр.)

– Да, и аз мисля така – казва олигархът. Само едно нещо ми идва на ум – еднополова любов. Да, само тя.

Той има пред вид, че само гей компроматът може да е повече или по-малко ефективно средство за оказване на натиск върху бъдещия президент на Русия, „ако нещо се случи”.

Статусът на гей икона се закрепва за В.В.П. през лятото на 2007 г., когато той заминава за Сибир на легендарния си риболов с принца на Монако Албер. Риболовът приключва с наистина еротичната (от няколко гледни точки) фотосесия, на която Путин и Албер позират голи до кръста с въдици в ръце. Фотографиите са публикувани във всички големи световни издания. Московското гей общество изпада във възторг. На мен не ми е известна в подробности репутацията на принц Албер по тази част, макар че има най-различни слухове. Но скоро най-неочаквано става ясно, че той си има любовница рускиня, също спортистка, също млада, също шампионка. Само че по фигурно пързаляне – Марина Анисина. Схемата „Путин – Кабаева” е възпроизведена едно към едно.(…)

Какво в сексуалния образ на Владимир Путин е истина и какво измислица, на този въпрос може да отговори само историята. Но аз имам своя версия.

Путин е раним човек, който най-много на света се страхува от предателството. Затова му е трудно да се разкрие, да повярва в искреността на всеки друг, освен на себе си. Да обичаш и да бъдеш любим, това винаги крие риск да бъдеш предаден. Не може да имаш пълноценен личен живот, без да свалиш бронебойния скафандър на пълната психологическа безопасност. За това Путин, по много наблюдения, не е готов.

Любовта и измяната са спътници. Путин не иска да допусне дори възможност за измяна от никого и от нищо. И ако ненавижда някого до степен да желае да го накаже истински, то това са изменниците. Затова, по всяка вероятност, въпреки всевъзможните помисли неговата постеля е незавидна и пуста. Като Земята до сътворението на света.

Той е самотен. И само този, който не разбира цялата пълнота на тази самотност, може да завижда на човека, загубил се сред безкрайните атрибути на толкова голямата и толкова всъщност безполезна руска власт.

Превод от руски Стефан Върлаков

———————

* Откъс от книгата на Станислав Белковски “Путин. Цялата истина за стопанина на Кремъл”.

Източник на публикацията: блогът на И.Инджев

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s