До какви поражения в душите води безчувствеността?

Ҵєцѻ Ҋѻшєвѣ: Колко жалко – хора, на които сме вярвали само до преди месец и сме били готови да си сложим главата в торбата за тях, сега ни изглеждат напълно абсурдни! Оказва се, че към „речника на взаимоотношенията“ трябва да добавим и думичката „лъжец“!

Ангел Грънчаров: Лъжещият си позволява да лъже защото е безчувствен, защото не може да почувства колко грозно е да лъжеш – и колко страшно е да загубиш доверието на човека до теб, когото цениш (по същата причина, именно безчувствеността, той не може да оцени истински ония хора, които заслужават да бъдат ценени, уважавани, обичани!). Страшна човешка трагедия е безчувствеността, такава е моята теория по въпроса: безчувствеността е извор на всичките недъзи на човеците, тя води неумолимо и до обезчовечаване (такива нещастници стават душевно мъртви, стават някакви „живи мъртъвци“, т.е. стават зомбита!).

Темата на тазседмичното ми предаване „Изкуството да се живее“ по Пловдивската обществена телевизия ще бъде точно тази: До какви поражения в душите води безчувствеността? (Ако някой желае да ми бъде събеседник по тази тема в студиото, да каже, да заповяда!)

Освен това смятам, че нашият „Картаген“ – масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s